Tájékoztatás az adatvédelemről

I. A dokumentum tartalma és célja

1. Ez a dokumentum a www.veacom.cz weboldal látogatói, ügyfeleink és a szolgáltatásaink iránt érdeklődők által megadott személyes adatok védelmére vonatkozó információkat tartalmazza.

2. E dokumentum célja, hogy tájékoztassa Önt (az érintetteket) az Ön jogairól, és egyértelmű tájékoztatást adjon a személyes adatok kezeléséről. Csak a teljesség kedvéért szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a személyes adatok csak természetes személyekre (üzleti és nem üzleti) vonatkozó adatok, azonban üzleti tevékenységünk során ugyanilyen gondossággal kezeljük az ügyfeleinkre - jogi személyekre - vonatkozó adatokat.

3. Nagyra értékeljük a személyes adatainak megadásával kapcsolatos bizalmát, ezért a személyes adatok kezelését a személyes adatok védelméről szóló 101/2000. sz. törvény, valamint az (EU) 2016/679 rendelet, azaz az általános adatvédelmi rendelet (GDPR) értelmében végezzük, amely 2018. május 25-én lép hatályba. Az előző mondatban szereplő rendeletszámra kattintva közvetlenül a rendelet szövegéhez juthat, és ott megtalálja a jogi rendelkezések pontos szövegét is, amelyekre az alábbiakban hivatkozunk.

4. A tartalom, amely ebben a dokumentumban várja Önt:

I. A dokumentum tartalma és célja
II. Személyes adatok kezelője - kik vagyunk és hogyan léphet velünk kapcsolatba
III. Milyen személyes adatokat dolgozunk fel és hogyan szerezzük meg azokat
IV. Milyen célból és mennyi ideig kezeljük a személyes adatokat, és mi jogosít fel minket erre.
V. Személyes adatok továbbítása más személyeknek
VI. Tájékoztatás az Ön adatvédelmi jogairól
VII. Egyéb fontos információk a jogok gyakorlásához


II. Személyes adatkezelő - kik vagyunk és hogyan léphet velünk kapcsolatba:

VeaCom s.r.o. (KFT)
Azonosítószám: 27581063, székhelye: Prága 5 - Košíře, Plzeňská 155/113, irányítószám: 15000.
be vagyunk jegyezve a prágai Városi Bíróság kereskedelmi nyilvántartásába, C116995 regisztrációs számmal.
kapcsolattartó e-mail: info@veacom.cz, kapcsolattartó telefon: +420 255 739 707
honlapunk: www.veacom.cz
(a továbbiakban: az "Ügyintéző")

III. Milyen személyes adatokat dolgozunk fel és hogyan szerezzük meg azokat?

Az Ön által megadott adatokat feldolgozzuk. Konkrét esetekben ez magában foglalhatja az adatszolgáltatást a weboldalunkon található regisztrációs űrlap kitöltésével, a weboldalunkon létrehozott felhasználói fiókba történő adatbevitellel, a szerződések és kapcsolódó dokumentumok előkészítése során, valamint a szerződések teljesítésével és a szolgáltatások teljesítésével kapcsolatban történő adatszolgáltatással. Személyes adatok személyes kapcsolatfelvétel során, telefonon, írásban, e-mailben vagy más kommunikációs eszközökkel (SMS-üzenetek, üzenetek olyan alkalmazásokban, mint a Skype, Viber, Whatsapp, Telegram) is megadhatók. Feltételezzük, hogy az Ön által megadott adatok megfelelnek a valóságnak, pontosak és naprakészek. Ha változás áll be, kérjük, haladéktalanul értesítsen minket, hogy teljesíteni tudjuk azt a jogi kötelezettséget, hogy csak pontos és helyes adatokat kezeljünk.

A nyilvános nyilvántartásokból származó adatokat is feldolgozzuk (különösen az Ön azonosító adatainak szerződésekben történő megadása vagy ellenőrzése céljából). Ha bizonyos személyes adatok meghatározott adatkezelési célokra történő feldolgozásához az Ön hozzájárulására van szükségünk, akkor ezeket az adatokat csak az Ön hozzájárulásával fogjuk feldolgozni az adott célból.

Elvileg Ön önkéntesen adja meg nekünk az adatokat, csak bizonyos esetekben nem tudnánk biztosítani Önnek a szolgáltatásainkat, azaz különösen az árverés megszervezéséhez és a jármű értékesítésének közvetítéséhez, a szolgáltatás nyújtásához (pl. bizonyos bemeneti adatok szükségesek a tanácsadáshoz). Ön csak akkor köteles adatokat szolgáltatni nekünk, ha ezt törvény közvetlenül előírja.

A személyes adatok tartozhatnak a "rendes személyes adatok" kategóriájába, vagy lehetnek különleges adatkategóriák, azaz érzékeny adatok, amelyek esetében a törvény szigorúbb feltételeket ír elő a feldolgozásra.

A. Az általunk feldolgozott közös személyes adatok:
Név, vezetéknév, cím, lakcím, születési idő, születési idő, nyilvántartási szám, adószám, jogi személyben betöltött pozíció, ha ez a mi ügyfelünk és Ön képviseli, telefonszám, e-mail cím, az Ön weboldalának URL címe, a megrendelt és nyújtott szolgáltatásokra vonatkozó információk, az Ön által aukciós portálunkon értékesített jármű tulajdonjogára vonatkozó információk, a lefolytatott aukcióra vonatkozó adatok és a kapcsolódó szerződések és dokumentáció adatai.

B. Az általunk feldolgozott személyes adatok különleges kategóriái ("érzékeny" személyes adatok):
Nem kezeljük a személyes adatok különleges kategóriáit.

IV. Milyen célból és mennyi ideig kezeljük a személyes adatokat, és mi jogosít fel minket erre?

A. Személyes adatok feldolgozása szerződéskötés és szerződéses kötelezettségek teljesítése céljából

Az Önnel való szerződéskötés és az Ön által megrendelt szolgáltatások teljesítése, az árverésen való részvételének és a portálunkon való regisztrációjának biztosítása, valamint az Önnel való kommunikáció érdekében a következő közös személyes adatokat kezeljük: név, vezetéknév, cím, cím, születési idő, születési szám, személyi azonosító szám, adószám, jogi személyben betöltött pozíció, ha az ügyfelünk és Ön képviseli, telefonszám, e-mail cím, weboldalának URL címe, a megrendelt és nyújtott szolgáltatásokra vonatkozó információk, az elvégzett árverésre vonatkozó adatok, valamint a kapcsolódó szerződések és dokumentáció adatai.

Ezen adatok feldolgozásának jogcíme (felhatalmazása) közvetlenül a közöttünk létrejött szerződés szerinti szerződéses kötelezettségek teljesítése vagy a szerződés megkötéséhez szükséges cselekmények elvégzése. Ennek nem kell hagyományos nyomtatott formában, kézzel aláírt szerződésnek lennie. Ez lehet olyan szerződés is, amely a weboldalon található regisztrációs űrlap kitöltésével és elküldésével, valamint annak általunk történő visszaigazolásával jön létre, ahol a weboldalunkon meghatározott feltételek az ilyen szerződés részét képezik (Ön a regisztráció elküldése előtt "bejelöli", hogy elfogadja azokat. Ahhoz, hogy a jármű tulajdonosa és a vevő (azaz a szerződési feltételekben meghatározott partnerünk is) között szerződés jöjjön létre, szükséges, hogy az eladó adatai eljussanak a vevőhöz és fordítva. Ez a feldolgozás tehát a szerződéses kötelezettségek teljesítéséhez szükséges.

Ebből a célból a személyes adatokat a közöttünk fennálló szerződéses kapcsolat időtartamára kezeljük. A szerződéses kapcsolat megszűnése után egyes adatokat a jogi kötelezettségek teljesítése vagy jogos érdekek miatt őriznek meg, amint azt a jelen dokumentum következő szakaszaiban olvashatja.

B. Személyes adatok feldolgozása a számviteli, adózási és egyéb jogi kötelezettségeknek való megfelelés érdekében

Az alkalmazandó jogszabályokból eredő kötelezettségek teljesítése érdekében, különösen a számvitel, az adójog és az archiválás területén, a következő személyes adatokat kezeljük: név, vezetéknév, cím, cím, személyi azonosító szám, adószám, ÁFA-szám, a nyújtott szolgáltatásokra vonatkozó információk.
Az adatok feldolgozásának időtartamát közvetlenül a vonatkozó jogi szabályozás határozza meg, amely kötelez minket az adatok feldolgozására.

C. Személyes adatok feldolgozása a mi vagy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítése céljából

A jogos érdek a helyzetek széles körére terjedhet ki. Ezért tájékoztatjuk Önt azokról a jogos érdekekről, amelyek miatt személyes adatokat kezelünk:
A jogos érdek a jogaink és jogi követeléseink védelme és bizonyítása, különösen a megkötött szerződésekből vagy az okozott károkból eredő jogok és jogi igények. E célból a személyes adatokat a szerződéses együttműködés végétől, illetve az utolsó kapcsolatfelvételtől számított 4 évig kezeljük, ha nem jött létre szerződés. Ezt az időtartamot a követelések elévülési idejéhez viszonyítva állapítjuk meg, figyelembe véve, hogy előfordulhat, hogy nem azonnal szerezünk tudomást a bíróság előtt benyújtott követelésről, amikor azt a másik fél benyújtja. E célból a szerződésekből és az egymással folytatott kommunikációnkból származó adatokat tároljuk.

Továbbá a közvetlen marketing jogos érdeknek minősül. A kereskedelmi kommunikáció (szolgáltatásainkról, közelgő árverésekről és a kínálatunkban szereplő hírekről szóló információk) küldése érdekében feldolgozzuk ügyfeleink következő személyes adatait: név, vezetéknév, cím, e-mail cím, telefonszám. Az e-mailben található linkre kattintva bármikor könnyen leállíthatja a kereskedelmi kommunikáció fogadását. Ha a klasszikus nyomtatott űrlapot, telefonhívást vagy valamelyik kommunikációs alkalmazást (SMS, Skype, VIber, Telegram) használjuk ajánlatunk vagy híreinkkel kapcsolatos információk küldésére, akkor ezt is tiszteletben tartjuk, ha Ön tudatja velünk, hogy nem kíván további kapcsolatfelvételt.

D. Személyes adatok feldolgozása az Ön hozzájárulása alapján

Ha Ön még nem ügyfelünk, személyes adatait csak az Ön beleegyezésével kezeljük, hogy szolgáltatásainkról/termékeinkről ajánlatokat küldjünk Önnek.
Szükségünk van az Ön hozzájárulására (beleértve ügyfeleinket is), hogy üzleti partnereink szolgáltatási/termékajánlatokat küldhessenek Önnek. Mielőtt hozzájárulását megadja nekünk, tájékoztatjuk arról, hogy milyen adatok és milyen konkrét adatkezelési célokra vonatkozik a hozzájárulás. Ön bármikor visszavonhatja hozzájárulását. Ha azonban az Ön személyes adatainak egy részét más jogalap alapján is feldolgozzuk (lásd fentebb az A-C pontokat), akkor az Ön hozzájárulásának visszavonása után is feldolgozzuk az Ön személyes adatait ezeken a célokon, mivel ezekhez a konkrét célokhoz nem szükséges a hozzájárulás.

V. Személyes adatok továbbítása más személyeknek

Segítségünkre vannak más személyek, akik adatfeldolgozóként járnak el annak biztosítása érdekében, hogy teljesítsük bizonyos szerződéses vagy jogi kötelezettségeinket. Ez különösen az együttműködő könyvelőkre, szoftveralkalmazások szolgáltatóira, járműkereskedőkre vagy az Ön által vásárolt árukra vonatkozik. Írásos szerződést kötünk az adatfeldolgozókkal, amelyekben vállalják az adatvédelmi kötelezettségeket az Ön adatainak biztonsága érdekében.

A személyes adatokat az illetékes közigazgatási hatóságoknak is átadjuk, ha erre jogszabály kötelez bennünket (azaz különösen olyan ellenőrzés esetén, amely során az illetékes hatóság jogosult személyes adatok benyújtását kérni).

VI. Tájékoztatás az Ön egyéb adatvédelmi jogairól

A. A személyes adatokhoz való hozzáférés joga

Ez a jog arra vonatkozik, hogy megerősítse, hogy kezeljük-e az Ön személyes adatait, és ha igen, akkor hozzáférjen ezekhez az adatokhoz és az azok feldolgozására vonatkozó információkhoz.

B. A személyes adatok helyesbítéséhez való jog

Ez az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatok indokolatlan késedelem nélküli helyesbítéséhez való jog. Az adatkezelés céljait figyelembe véve Ön jogosult arra, hogy hiányos személyes adatait kiegészítse, többek között kiegészítő nyilatkozat (amelyben teljes körű adatokat ad meg) benyújtásával. A felhasználói fiókjában megadott adatokat maga is javíthatja.

C. A személyes adatok törléséhez való jog (az elfeledtetéshez való jog)

A törvény vagy a GDPR(Általános adatvédelmi rendelet ) által előírt esetekben Ön jogosult kérni, hogy indokolatlan késedelem nélkül töröljük személyes adatait (a GDPR(Általános adatvédelmi rendelet ) 17. cikke felsorolja az okokat, beleértve azokat a kivételeket is, amikor a törlésre nem kerül sor).

D. Az adatkezelés korlátozásához való jog

A GDPR (Általános adatvédelmi rendelet )18. cikkében meghatározott esetekben Ön jogosult kérni, hogy korlátozzuk személyes adatai feldolgozását.

E. Az adathordozhatósághoz való jog

A GDPR (Általános adatvédelmi rendelet ) 20. cikkében meghatározott feltételek mellett Ön jogosult arra, hogy személyes adatait megkapja és egy másik adatkezelőnek továbbítsa. Amennyiben ez technikailag megvalósítható, Ön jogosult arra, hogy közvetlenül egy másik adatkezelőnek történő továbbítást kérjen.

F. Tiltakozási jog

Amennyiben személyes adatokat jogos érdekből kezelünk, Ön jogosult tiltakozni az ilyen adatkezelés ellen, és ezután nem kezeljük tovább az adatokat, kivéve, ha jogos érdekeink elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel vagy jogaival és szabadságaival szemben. Ha a jogos érdek a közvetlen üzletszerzés, akkor a tiltakozás minden esetben a közvetlen üzletszerzés céljából történő további feldolgozás megszüntetését eredményezi.

G. A felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog

Ha úgy véli, hogy adatvédelmi jogait megsértették, joga van panaszt tenni a Személyes Adatok Védelmének Hivatalánál. A Hivatalról és az adatvédelemről további információkat közvetlenül a Hivatal honlapján talál a www.uoou.cz címen.

VII. Egyéb fontos információk a jogok gyakorlásához

Ha további kérdései vannak személyes adatainak általunk történő feldolgozásával kapcsolatban, forduljon hozzánk a info@veacom.cz e-mail címen. Ha üzenetet küld erre az e-mail címre, vagy írásbeli kérelmet küld a jelen dokumentum elején megadott címünkre, közvetlenül is gyakorolhatja a VI. cikkben leírt jogait. Felhívjuk figyelmét, hogy utólag kapcsolatba léphetünk Önnel, hogy meggyőződjünk arról, hogy a kérést valóban közvetlenül Ön nyújtotta be, és hogy ésszerű módon ellenőrizzük személyazonosságát és kérését. Ugyanez vonatkozik a telefonos vagy hasonló kommunikációra is.

A dokumentum legfrissebb változata mindig megtalálható a www.veacom.cz/ochrana-osobnich-udaju/ weboldalon. Ez a változat 2018.5.25-től hatályos.